A nagy elhatározás

Budapest XVIII. kerületében a Gloriett lakótelepen található a Sina Simon sétány. A választott terület a Visnyovszky Lajos utca, a Csáth Géza utca és a Margó Tivadar utca kereszteződése által határolt terület. A terület a XVIII. kerületi Önkormányzat tulajdonát képezi és a rendezés feladata is az ő hatáskörébe tartozik. A kerület a területre két sorban facsemetéket ültetett, melyeket magukra hagyott, így túlélési esélyeik folyamatosan csökkennek.

A kerület rendezési tervében az utcaszakasz sétáló utcaként szerepel, mint a sétány régi épületek közötti része. A tulajdonosi hozzájárulást az Önkormányzat biztosítja a lakóközösségek számára abban az esetben, ha a területet felújítja. A terület nagysága körülbelül 1650 négyzetméter, mely jelenleg a korábbi építkezésekből odahordott építési törmelékkel és rossz minőségű földdel fedett. Sajnos a parlagfű és gyermekláncfű ebben a talajban is otthonra lelt és mivel az Önkormányzat a terület kezelői tevékenységét is csak részben látja el, így a környék pollenterhelése jelentősen megnövekszik.

A tulajdonosok az elmúlt évek során több alkalommal szerveztek ezen területre gazolási akciót, de a végleges megoldás a terület rendezése lenne. A 2012. évben a Tövishát Lakópark Társasház tulajdonosai a Visnyovszky Lajos utcai és Tövishát utcai oldalon a zöldterület rendezését elvégezték. A Csáth Géza utcai oldal parkolóként és közútként rendezett.

A Sina Simon sétány tavasztól őszig a por és pollen miatt, míg az esős időben a sár és poshadó víztócsák miatt rontja az ott élők életminőségét, valamint az arra járók számára is elszomorító és zavaró látvány az új építésű épületek között. Az ott élők saját igényeik szerint alakíthatják ki a területet és a közös munka eredményeként létrejövő park nem csak a saját épületünkben hoz létre közösséget, hanem a környező utcákban lakók között is. A célcsoport a Gloriett lakótelepen élő emberek. A Sina Simon sétány egy átjáró utca, így akik az Ipacsfa utca és a Gloriett telep között közlekednek ezt szeretnék használni. Az áthaladók a gazos, poros utca helyett sétálásra, pihenésre alkalmas területet szeretnének. A zöld területre padokat, asztalokat, pihenőterületeket, pergolát, növényeket, sövényt és fűfelületeket képzeltek odaköltözésük előtt az épület tulajdonosai. A zöld felületre szemetes és a kutyapiszok tároló edények kihelyezése is szükséges lenne.

A nyár folyamán beadásra került a MOL-ÖKOTÁRS Alapítvány által hirdetett kétfordulós pályázat I. fordulójára a jelentkezése a Társasháznak. Ezen terület rendezésére kerül benyújtásra a Budapest Főváros Önkormányzatának Főpolgármesteri Hivatala által meghirdetett “Fővárosi Környezetvédelmi Alap 2012.” Pályázatra az Önkormányzattal egyeztetett területrendezési koncepció.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s