Második rész…

Az első nap a hétfő az előkészítésé volt, mely a föld kiemelésével kezdődött. A járda, és az úttest közötti közterület egykor építkezési terület volt és a felhalmozódott sittes talaj került elterítésre és néhány növénnyel beültetésre. A kitermeléshez a kézi erő kevésnek bizonyult, így gépi segítséget vettünk igénybe. A silány sóderrel kevert talajt nagy mennyiségben kellett eltávolítani, a föld kiforgatását és konténerbe helyezését egy bobcat végezte el. A területről így kikerült sittet több konténerbe helyezte a bobcat, mely elszállításra került.

A második nap már az emberi erőről szólt. A kiemelést követően a talajt kellett elrendezni. Utána következett a fólia leterítése, miközben megérkezett a rostált termőföld. A friss földet a szállító jármű csak leborította és a szétterítés a megbízott segítségek feladata volt. A talicskázásba bekapcsolódtak a hétközben otthon tartózkodó tulajdonosok is, így gyorsabban haladt a munka és szerda estére a Tövishát utcai oldalon már készen állt a következő napi ültetésre a terület. Eközben a Sina Simon sétányhoz csatlakozó sarkon mini sziklakert alakult ki, melybe a tulajdonos által ajándékozott növények mellett helyet kapott néhány fagyal és gyöngyvessző cserje is. A virágágyás keretek is látványosan alakulnak az ezermester Tulajdonos által asztalos műhellyé változott garázsában.

Elérkezett egy újabb nap új célokkal. Kezdésként a friss termőtalajjal fedett területek fóliázására került sor. A geotextil elhelyezése után a segédkezők összefogásával, az ültetés is megkezdődött. Elsőként a Visnyovszky Lajos utcai oldalon a két lépcsőház bejáratánál lévő sövénysor kialakítására került sor. Már csütörtök este van és a növények többsége még nem lelt otthonra és a munka nagyobb része is még hátravan.

Pénteken újult erővel a Tövishát utcai oldalon, az úttest felőli szélen elkezdődött a több száz fagyal növény ültetése. A sövénysor ültetése közben került a locsolórendszer kialakításra, mely biztosítja a föld nedvességtartalmát a növények, virágok alatt. A virágágyások keretének pácolása is ezen a napon készült el, mely a tulajdonosi összefogás példája.

Nem telt hiába a hét, mert a szombati nagy tulajdonosi összefogással létrejövő ültetésre már minden készen állt.

One thought on “Második rész…

  1. Nagyon tetszik, minél több ilyen parkosításra lenne szükség Budapesten. Lehdt példát venni!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s